12587
post-template-default,single,single-post,postid-12587,single-format-standard,strata-core-1.1,strata-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Blog

Χρήση υλικών ανακύκλωσης

08:55 08 Απριλίου στο Χρήσιμες γνώσεις

Σήμερα, όλα τα οχήματα που παράγονται σε εργοστάσια αυτοκινήτων τής Mercedes-Benz διαθέτουν περιβαλλοντικό πιστοποιητικό. Αυτό πιστοποιεί την συμμόρφωσή τους με το πρότυπο ISO 14062 και ξεχωρίζει την Mercedes-Benz από τους ανταγωνιστές της. Παράδειγμα, 118 ανταλλακτικά ενός οχήματος “A-Class”, με συνολικό βάρος 58,3 Kgr, κατασκευάζονται εν μέρει από υλικά εξοικονόμησης πόρων.

Αυτά τα υλικά περιλαμβάνουν ανανεώσιμες πρώτες ύλες όπως Βαμβάκι, Κενάφ κ.α. Περιλαμβάνουν επίσης ανακυκλωμένα πλαστικά – συστατικά που αποκτώνται από την ανακύκλωση ανακτηθέντων συνθετικών υλικών.

“Στην παρούσα συζήτηση για τα πλαστικά, νομίζω ότι είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι τα πλαστικά δεν είναι μια κακή επιλογή. Είναι σημαντικές πρώτες ύλες. Για τούτο πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε υπεύθυνα “, λέει η Anita Engler, υπεύθυνη τής χρήσης υλικών για την διατήρηση πόρων, τής Mercedes-Benz.

Στη Daimler, αυτή η αίσθηση ευθύνης είναι ακόμη κατοχυρωμένη στο έντυπο  προδιαγραφών για τους προμηθευτές. Εκεί η Daimler διευκρινίζει ότι τα πλαστικά μέρη πρέπει να κατασκευάζονται από ανανεώσιμες πρώτες ύλες ή από ανακυκλωμένα υλικά.

Υπάρχουν ακόμη πολλά περισσότερα πλαστικά εξαρτήματα στα οχήματα, που θα μπορούσαν να παραχθούν από ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες.”Θέλουμε να επεκτείνουμε το πεδίο εφαρμογής για την ανακύκλωση. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους προμηθευτές μας να συνεργαστούν μαζί μας για να εξευρεθούν λύσεις υψηλής ποιότητας. Λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον αφενός – και να εκπληρώνουν τα απαιτητικά τεχνικά και ποιοτικά πρότυπα από την άλλη”, λένε στην Daimler.

Ένα διαφορετικό είδος ανακύκλωσης: Κάλυμμα καθισμάτων αυτοκινήτου από πλαστικές φιάλες PET

Οι ανακυκλώσιμες ύλες χρησιμοποιούνται κυρίως διακριτικά, σε μέρη που είναι αόρατα στους πελάτες μας ή τουλάχιστον δεν είναι άμεσα αντιληπτά. Μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν και για εξαρτήματα τα οποία μπορούν να θεωρηθούν γεμάτα κατά τη διάρκεια κάθε πορείας. Ένα παράδειγμα είναι τα καλύμματα των καθισμάτων στο νέο Mercedes-Benz EQC (Mercedes-Benz EQC 400, 20,8-19,7 kWh / 100km, CO2-Emissionen kombiniert: 0 g / km *). Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν το υλικό καλύμματος καθισμάτων Sunnyvale ως τμήμα της γραμμής Electric Art ή ως προαιρετικό εξοπλισμό που επιλέγεται ξεχωριστά. Το κλωστοϋφαντουργικό κάλυμμα του καθίσματος αποτελείται από 100% ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια PET που έχουν περάσει από την πλήρη διαδικασία ανακύκλωσης.