12621
post-template-default,single,single-post,postid-12621,single-format-standard,strata-core-1.1,strata-theme-ver-3.2,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Blog

Η Mercedes-Benz στηρίζει την προσπάθεια, στην Πανδημία

08:18 15 Απριλίου στο Βιομηχανία, Χρήσιμες γνώσεις

Η πανδημία COVID-19 επηρεάζει όλους. Ειδικά σε περιστάσεις, όπως αυτές, είναι σημαντικό για τη Mercedes-Benz να ανταποκριθεί στις κοινωνικές της ευθύνες. Ως εκ τούτου, ο Όμιλος έχει προσφέρει την υποστήριξή του στην παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού. Με τη βοήθεια τρισδιάστατων εκτυπωτών, μπορούν να παραχθούν μεμονωμένα εξαρτήματα που χρειάζονται επειγόντως στην ιατρική τεχνολογία, ως αποτέλεσμα τής τρέχουσας πανδημίας COVID-19.

«Με την άκρως ικανή ομάδα μας και την πολυετή εμπειρία μας στην τεχνολογία εκτύπωσης 3D, είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στην παραγωγή ιατρικών συσκευών», λέει ο Jörg Burzer, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz AG, Production and Supply Chain . «Για το σκοπό αυτό, είμαστε επίσης σε επαφή με την κρατική κυβέρνηση Baden-Württemberg. Η τεχνογνωσία και οι εξειδικευμένες γνώσεις μας είναι διαθέσιμες για παραγωγή. Τώρα εναπόκειται στον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας να επικοινωνήσει μαζί μας. Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές μας είναι σίγουρα διαθέσιμοι. ”

Η Mercedes-Benz συγκεντρώνει εμπειρία στην έρευνα και την εφαρμογή τής κατασκευής πρόσθετων, για περίπου 30 χρόνια. Στον τομέα των επιβατικών αυτοκινήτων, η τρισδιάστατη εκτύπωση χρησιμοποιείται συνήθως στην κατασκευή πρωτοτύπων και στην παραγωγή μικρών σειρών.

Η Mercedes-Benz χρησιμοποιεί ήδη μηχανήματα εκτύπωσης 3D για την παραγωγή έως 150.000 πλαστικών και μεταλλικών εξαρτημάτων κάθε χρόνο. Αυτή η ικανότητα μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί πλήρως για ιατρικούς σκοπούς. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλες οι συνηθισμένες διαδικασίες εκτύπωσης 3D – από στερεολιθογραφία (SLA), Selective Laser Sintering (SLS) και Fused Deposition Modeling (FDM) έως Selective Laser Melting (SLM).

Σχετικά με την κατασκευή πρόσθετων:

Στην κατασκευή πρόσθετων, τα ψηφιακά αναπτυγμένα συστατικά δημιουργούνται στρώμα προς στρώμα σε έναν «εκτυπωτή». Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν πλαστικές και μεταλλικές σκόνες ή ρητίνες που συντήκονται από μια πηγή ενέργειας – συνήθως ένα ή περισσότερα λέιζερ. Μόλις ολοκληρωθεί ένα επίπεδο, ένα νέο στρώμα εφαρμόζεται αυτόματα και η διαδικασία στερεοποίησης ξεκινά ξανά. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται έως ότου δημιουργηθεί ένα τρισδιάστατο στοιχείο.